Premiera 4 marca
Dzieci przejmują kuchnię!
Książka kucharska, która ułatwi wszystkim rodzicom, dziadkom i opiekunom gotowanie z maluchami w wieku od 1 do 4 lat.
Wszystko w tej książce jest przyjazne małym dzieciom i minimalizuje potrzebę interwencji dorosłych – nie ma rozgrzanych płyt kuchennych, ostrych noży ani surowego mięsa. Starannie dobrane przepisy dają dzieciom możliwość robienia tego, co kochają: ugniatania, sortowania, mieszania i nalewania.
„Małe rączki w kuchni” to opisane krok po kroku 60 przepisów idealnych dla całej rodziny. Znajdziecie tu także informacje o alergiach pokarmowych, rady dla rodziców niejadków i mnóstwo pomysłów na rozwiązywanie typowych problemów. Książka jest pełna prostych i pysznych dań, z których samodzielnego przygotowania będzie dumne każde dziecko.
Annabel Woolmer jest mamą dwójki dzieci, która zainteresowała się gotowaniem pewnego deszczowego popołudnia, kiedy próbowała zabawić swoje 13-miesięczne dziecko. Od tamtej pory gotowała regularnie z obojgiem dzieci i wieloma innymi maluchami. Sfrustrowana brakiem odpowiednich przepisów dla małych dzieci, Annabel postanowiła napisać własną książkę, skupiając się na radosnej zabawie i odkrywaniu przez dzieci prawdziwego jedzenia.
Autor: |
Annabel Woolmer |
Tytuł: |
Małe rączki w kuchni. Książka nie tylko kucharska |
Tytuł oryginalny: |
The Tickle Fingers Toddler Cookbook: Hands-on Fun in the Kitchen for 1 to 4s |
Tłumacz: |
Anna Rosiak |
ISBN: |
978-83-6632-970-6 |
Liczba stron: |
128 |
Oprawa: |
oprawa twarda |
Premiera: |
4 marca 2020 |
Wydawnictwo: |
Mamania |
Wymiary: |
190x190 |
Waga: |
579 g |